Muzeul de Pânze şi Poveşti. Mândra. Ţara Făgăraşului. Transilvania. România - în primul rând un concept! Un muzeu-proiect virtual, cu aplicații reale! In regim pop up event (in diverse locuri) De regula ne gasiti permanent online si in l Mandra in vacantele copiilor - care sunt principalii beneficiari ai acestui proiect educational! Colecţii de pânze și poveşti, evenimente, expozitii, tabere de creaţie, atelierele - şezătoare Mândra Chic - proiect social , suveniruri, atelierele de restaurare şi de joacă, itinerarii cultural-gastronomice, oameni faini, timp încremenit în loc, Suveica Mamei Ruţa care colindă prin lume. Un proiect inițiat și coordonat de Alina Zară.

20120801

Atelierele de vara pentru copii

Copiilor le plac si au nevoie de vacante educative, in care se pot juca organizat, in care sa-si faca cineva vreme sa povesteasca cu ei, sa le descopere lucruri noi... Experimentam asta  in ultimii ani de joaca la Mandra, prin curti, gradini, pe ulite, pe dealuri, la scaldat, cu bicicletele, la ateliere de creatie sau de povesti! 

ANUL IV 















------ ANUL III -------




















































...............................................


ANUL II 



































............................................



ANUL I






















































Tabăra „DE TREABĂ” de acasă... cumsecade şi cu spor! Sub aceasta titulatura am pornit la drum) Mândra. Muzeul de Pânze şi Poveşti. START: 22 iulie - 1 septemprie 2012! Tabără de restaurare a clădirii cu specialişti veniţi voluntar de la Bucureşti şi, în paralel, o mică şcoală de vară, organizată în colaborare cu „Asociaţia E.T.C. Mândra”, Casa/Consiliul Parohial Mândra, Primăria/Consiliul Local Mândra şi Casa „Terra” Făgăraş. Ateliere de creaţie ( hand made şi icoane pe sticlă ), ateliere de restaurare şi poveşti, ateliere de joc şi joacă ( căutare de comori pe uliţele satului, în poduri şi grădini, jocurile vechi ale copilăriei, competiţii sportive, etc.), ateliere – exerciţiu de voluntariat şi educaţie civică. Totul pornind de la ideea ca, fiecare dintre noi, ar trebui sa aiba ca prioritate propria "ograda"! Daca o sa ne vedem de treaba noastra si o sa o facem cum trebuie, mecanismul lumii care se invarte spre Lumina, o sa mearga din ce in ce mai bine! Echipa proiectului îşi propune să creeze un mediu plăcut, în stil tradiţional vechi, în vederea redescoperiirii, conservării şi promovării valorilor specifice zonei şi să sporească valoarea umană a fiecărui copil în parte! Să educe gustul pentru artă şi frumos, să stimuleze creativitatea, dorinta de aflare si pretuire a radacinilor, spiritul de echipă, fairplay şi disciplină. Invitaţi speciali, workshpuri, excursii, expoziţii! 

//////////////////////////////////////






2 comentarii:

  1. Bravo, faceţi o treabă extraordinară! Aş veni şi eu într-o zi cu copiii mei buciumeni, chiar m-ar interesa dacă s-ar putea face asta.
    Mult spor şi bucurie să vă dea Dumnezeu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari!

    http://bloguldebancuri.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere